TPS TV | HJK-ennakko: "Olemme pelanneet parhaiten juuri kärkipään joukkueita vastaan"

HJK-ennakko: “Olemme pelanneet parhaiten juuri kärkipään joukkueita vastaan”

16.8.2018
1 984 Katsontoa

TPS kohtaa Naisten liigan runkosarjan päätöskierroksella sarjaa johtavan helsinkiläisen HJK:n. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Helsingin Telia 5G Areenalla Klubin niukkaan 1-0-voittoon.

TPS voitti edellisessä ottelussaan ONS:n Kaarinan keskuskentällä puhtaasti luvuin 3-0. HJK kohtasi viime kierroksella saman joukkueen ja nuiji oululaiset kotonaan peräti 6-1.

Pääkierroksen jälkeen Naisten liiga jakautuu kahteen osaan, ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Kuusi parasta joukkuetta jatkaa ylempää jatkosarjaan. Paikkansa sinne ovat varmistaneet jo HJK (38), PK-35 Vantaa (37), Åland United (36), hallitseva mestarijoukkue FC Honka (33) sekä JyPK (27). Kuudes paikka on vielä auki. Ylemmässä jatkosarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa vielä kerran.

TPS (19) on tällä hetkellä kiinni kuudennessa ylemmän jatkosarjan paikassa. Ilves (17) puhaltaa kuitenkin niskaan kahden pisteen päässä ja myös sillä on mahdollisuus vielä nousta ylempään jatkosarjaan. Ilves kohtaa Naisten liigan päätöskierroksella ONS:n Oulussa.

Alemmassa jatkosarjassa jatkavat pelejään joka tapauksessa ONS (13), TiPS (9) ja Pallokissat (9). Neljäs joukkue on TPS tai Ilves. Alemmassa jatkosarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa vielä kaksi kertaa. Molempiin jatkosarjoihin jää voimaan runkosarjassa saavutetut pisteet.

TPS-kapteeni Mira Uronen muistuttaa, että raitapaidat ovat venyneet kauden parhaimpiin suorituksiinsa juuri ylemmän jatkosarjassa paikkansa varmistaneita joukkueita vastaan. Elävänä esimerkkina käy heinäkuinen 0-2-vierasvoitto FC Hongasta. Uronen painottaa, että TPS:n henki on säilynyt koko ajan hyvänä, vaikka pelisuoritukset ovatkin ajoittain ailahdelleet. Hänen mielestään pelaamaan aina mielenkiintoisempaa lähteä silloin, kun ottelussa on ylimääräistä panosta.

TPS:n osalta pelin henki on lauantaina selvä, voittamalla HJK:n paikka ylemmässä jatkosarjassa on varma. Mikäli TPS häviää ja Ilves voittaa, nousee Ilves viivan yläpuolelle. Ilveksen täytyy voittaa joka tapauksessa ONS Oulussa, jotta sen mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan säilyisivät. Jos TPS ja HJK pelaavat tasan ja Ilves voittaa ONS:n, päätyvät TPS ja Ilves tasapisteisiin. Silloin alkaa maalierovertailu. TPS:llä on parempi maaliero (-6) tällä hetkellä Ilvekseen (-9) verrattuna.

TPS-HJK lauantaina 18.8. Urheilupuiston yläkentällä klo 17.00 – tervetuloa!

Kirjoita kommentti