TPS TV | Kooste: TPS - AC Oulu 5-0 (22.09.2010)

Kooste: TPS – AC Oulu 5-0 (22.09.2010)

22.9.2010
1 384 Katsontoa

TPS iski AC Oulun tänään perusteellisesti maanrakoon lukemin 5-0. TPS latoi kaikki maalinsa 46 minuutin sisään ja illan ehdoton TPS-hahmo Roope Riski tarvitsi henkilökohtaiseen knallitemppuunsa vain vaivaiset kahdeksan minuuttia. Roope teki samalla suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä hän on iskenyt kolme osumaa yhdessä ottelussa niin Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa. Ja kuin kaiken vakuudeksi vielä Liigacupissakin.

Avausmaali oli komeaa katsottavaa. Roope Riski kieputteli vasemmalla laidalla ja lähetti millimetrin tarkan keskityksen, jonka Chris Cleaver puski komeasti oululaisten verkkoon.

Maalia maiskuteltiin vajaa vartti ja sitten alkoi huikea Roope Riski -show. Ensimmäisessä maalissaan hän eteni kylmän rauhallisesti oululaispuolustaja rinnallaan, teki harkitun sivuttaisjuoksun, seurasi maalivahti Dennys Rodriguesin liikeitä ja latasi pallon vastustamattomasti verkkoon. Toisessa maalissa tämä todellinen maalintekijä osoitti pettämättömän vainunsa ja oli täsmälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Velipoika-Riku latasi voimalla päin Rodriguesia, joka sylki pallon Roope jalkoihin ja tämän ei tarvinnut kuin tyrkätä vastapallo verkkoon. Illan kolmannessaan hän ohi Rodriguesin ja nosti pallon tyhjään verkkoon oikeasta laidasta ja suhteellisen pienestä kulmasta. Mainion passin maaliin antoi Toni Kolehmainen.

Toinen puoliaika oli tosiaankin eräänlainen läpihuutojuttu. Sen verran TPS innostui, että Roope Riskillä oli pari paikkaa lisätä maalitiliään, mutta lopulta Mika Ääritalo se, joka onnistui. Maali olikin sitäkin upeampi. Kalakaveri Mikko Manninen syötti oikealta laidalta luukulle ja Ääritalo jysäytti pommin Oulun maalin kattoon.

Kirjoita kommentti