TPS TV | Kooste: TPS - FC Honka 3-1 (26.07.2014)

Kooste: TPS – FC Honka 3-1 (26.07.2014)

26.7.2014
4 134 Katsontoa

TPS:n naisten liigajoukkueen vahva keskikesän vire sai riemastuttavaa jatkoa lauantaina Yläkentällä. Loistavasti jo Kuopiossa pelannut TPS pisti sarjakolmosen FC Hongan ahtaalle alusta asti. TPS:n mylly tuotti tulosta jo 12. minuutin kohdalla, kun hurjassa vireessä kohti alle 20-vuotiaiden naisten MM-kisoja kiitävä Ria Öling iski. TPS sai vapaapotkun hieman rangaistusalueen ja ulkopuolella ja pallon taakse asettui TPS-kolmikko. Lopulta Öling oli se, joka ampui pallon upeasti muurin yli vasempaan nurkkaan.

Honka tuli peliin mukaan 26. minuutin kohdalla, kun Riikka Hannula pääsi iskemään maalin edestä. TPS oli ensimmäisen puoliajan lopulla jo pahassa pinteessä Hongan kanssa, mutta tauko rauhoitti tilanteen. TPS sai loistavan alun toiselle puoliajalle. Öling antoi loistavan pystysyötön Hanna Ruohomaalle, jonka tinttasi palln vasempaan takakulmaan 50. minuutin kohdalla. Sen jälkeen mentiin päästä päähän.

TPS sai tuoreita jalkoja, kun Emma Santamäki tuli tasapainottamaan keskikentän pohjaa Sini Laaksosen kaveriksi ja Eveliina Mäkelä pantiin pörräämään oikeaan laitaan. Ottelu eteni tasaisena viimeiselle kympin etapille ja silloin iski TPS. Eveliina Mäkelä pelasi Hongan päädyssä tilanteen sisulla loppuun asti, kaivoi pallon ja tyrkkäsi sen luukulle, jossa Öling ohjasi sen vasurilla sisään. Ottelua oli pelattu 84 minuuttia.

Sen jälkeen Honka yritti nostaa, mutta TPS sai vaimennettua sen yritykset jopa helposti. Päinvastoin, Tepsillä oli parikin paikkaa iskeä jopa 4-1. TPS kipusi voittonsa myötä ylemmän loppusarjaviivan paremmalle puolelle kuudenneksi ja 20 pisteeseen. Tepsin pahimmat kilpakumppanit viivan tuntumassa, eli F10, Nicefutis ja Klubi, hävisivät kaikki samaan aikaan muuten omat pelinsä.

Tepsin tehohyökkääjä Hanna Ruohomaa jättää TPS-leirin väliaikaisesti, mutta palaa keväällä taas takaisin Turkuun. Hanna menee USA:han Ohion osavaltioon opiskelemaan ja pelaamaan futista stipendin turvin.

Hanna Ruohomaa jättää TPS-leirin väliaikaisesti

Kirjoita kommentti