TPS TV | Kooste: TPS - FC Inter 1-1 (26.10.2011)

Kooste: TPS – FC Inter 1-1 (26.10.2011)

26.10.2011
1 434 Katsontoa

TPS:n ja FC Interin kauden kolmas Turun derby oli aivan huipputason viihdettä. 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa oli lähes kaikki paikalliskamppailun elementit. Turkulaisyleisö eli tunteella mukana, molempien joukkueiden pelaajat antoivat kaikkensa ja pelin taso oli kentän kuntoon nähden jopa loistavaa. Kaiken kruunasi Veritas Stadionin mukavan kuulas syysilta ja tunnelmallinen iltavalaistus. Vain se draaman kaaren huipentanut lopun voittomaali jäi uupumaan, vaikka lähellä sekin oli – molemmissa päissä. Ennakkon hieman pelättiin, että ottelusta tulee kahden varovaisen joukkueen virheiden kyttäämistä, mutta vielä mitä!

Päivän nimi oli ehdottomasti TPS-kapteeni Jarno Heinikangas, joka taisteli alusta loppuun asti suurella sydämellä ja tunteella. 283 Veikkausliigaottelua läpikäynyt TPS-kippari jätti samalla haikeat jäähyväiset omalle kotiyleisölleen.

Kiihkeä derby sai salama-alun, kun Inter meni johtoon jo reilun minuutin kohdalla. Mika Ojala antoi vaparin oikeasta reunasta ja pallo nousi yli TPS-puolustuksen rankkarialueen vasempaan kulmaan. Joni Kauko ryntäsi oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja latasi pallon maalin oikeaan alanurkkaan.

TPS ei jäänyt kuitenkaan ihmettelemään shokkialkua, vaan joukkueen taisteluilme syttyi välittömästi. 14. minuutin kohdalla TPS sai kulman vasemmalta. Petteri Pennasen antama kulma painui boksin sisään ja Toni Kolehmainen sivalsi kierteisen vedon pikkuruuhkan läpi maalin oikeaan alanurkkaan.

Ottelussa nähtiin myös se pakollinen torikokous, kun Interin Toni Kallio näytti jälleen taklausvoimaansa sääntöjen rajamailla. Peli jatkui kuitenkin nopeasti, kun pahimmat höyryt oltiin saatu puhallettua Kupittaan raikkaaseen ilmaan.

TPS oli ratkaista ottelun 87. minuutin kohdalla, kun Leroy Maluka tykitti rankkarialueen takaa armottoman pommin Interin maalin ylärimaan. Jos veto olisi laskenut viisi senttiä alemmaksi, olisi viime lauantain Haka-voiton sankarista leivottu myös Turun derbyn todennäköinen sankari.

Kirjoita kommentti