TPS TV | Kooste: TPS - FC Inter 2-1 (16.06.2011)

Kooste: TPS – FC Inter 2-1 (16.06.2011)

16.6.2011
1 508 Katsontoa

Sehän oli tapahtumana lähes täydellinen. Mukavan leppoisa kesäilta. Yli 8000 katsojaa paikan päällä ja kannattajat pistivät tifoineen päälle parastaan. Ja kaiken kruunasi erittäin tapahtumarikas paikalliskamppailu TPS-FC Inter, jonka mustavalkoraidat veivät lopulta armottoman taistelun jälkeen nimiinsä lukemin 2-1. Todellista turkulaista urheilujuhlaa siis. Täytyy nostaa taas hattua molemmille joukkueille myös siitä, että maaleja nähtiin, eikä kumpikaan todellakaan lähtenyt pakittelemaan tai pelailemaan mitään nollanollaa.

TPS ja FC Inter ovat 28 keskinäisessä Veikkausottelussa nyhjänneet tasan yhden maalittoman tasapelin. Tämän illan taistelussa maaliverkot sivat kyytiä jo ottelun 4. minuutilla, joten siitä nollanollasta taas. Huippuiskussa oleva Mika Ääritalo haistoi pitkän pallon ja rynni Interin topparikaksikolta karkuun sijoittaen pallon varmasti ohi Inter-vahti Magnus Bahnen.

TPS iski lisää pökköä pesään 22. minuutin kohdalla. Tällä kertaa Ääritalo toimi jakajana ja antoi loistavan syötön, josta Njazi Kuqi puikkelehti Inter-puolustukselta karkuun ja sijoitti pallon kylmästi maalin oikeaan takanurkkaan.

Inter kavensi 77. minuutin kohdalla. Sinimustat saivat kulman ja pallo kimpoili rankkarialueen takana vaanineelle Henri Lehtoselle. Tämä pompautti palloa kertaalleen ilmassa ja latasi pallon sydämensä kyllyydestä maalin oikeaan ylänurkkaan. TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara oli hyvin mukana, mutta käsien pituus ei aivan tässä tapauksessa riittänyt.

Veikkausliigan Juhlapäivän yhteydessä nimettiin jälleen myös uusi Veikkausliigan Legenda. Ansaitusti kunnianosoituksen sai vain 31-vuotiaana leukemiaan menehtynyt TPS-maalivahti Dan-Ola Eckerman, joka muistetaan muun muassa UEFA-cupin legendaarisesta otteluparista TPS-Internazionale.

Kirjoita kommentti