TPS TV | Kooste: TPS - FC Lahti 3-2 (23.10.2010)

Kooste: TPS – FC Lahti 3-2 (23.10.2010)

23.10.2010
1 632 Katsontoa

TPS otti kuin ottikin viimeisestä pelistään täyden pistepotin, vaikka ensimmäisen puoliajan jälkeen näyttikin siltä että FC Lahti vie pelin mennen tullen ja säilyy liigassa. Toisin kävi, Babatunde Wusu iski kahdesti ja Jonatan Johansson kertaalleen ja FC Lahti sai heittää hyvästit liigapaikalleen. Ottelun jälkeen TPS-pelaajien kauloihin sujautettiin pronssiset mitalit symboloimaan kolmatta sijaa liigassa. Kokonaisuudessaan ottelu tarjosi draamaa koko rahan edestä ja kaikkia 4542 katsojaa hemmoteltiin melkoisella tapahtumien kirjolla.

FC Lahden aktiivinen peli tuotti tulosta jo 16. peliminuutin jälkeen. Drilon Shala keskitti oikealta laidalta ja ikinuori Rafael puski melko vapaasti ja varmasti vierailijat 0-1 -johtoon. TPS:n ensimmäinen maalipaikka aukeni Roope Riskille, joka sai Mikko Manniselta oivan pystypallon. Roopen kuti lähti nopeasti kohti etuylänurkkaa, mutta maalivahti Janne Leino torjui vedon kulmaksi. Melko pian tämän jälkeen oli FC Lahden vuoro antaa kulmapotku. Kuningas Jari Litmanen veti kulman jälkeen maaliviivalta pallon TPS-maalin kattoon ja siirsi tilanteeksi jo 0-2.

71. minuutilla sitten räjähti. Tunde sai pallon, eteni rankkarialueen kulmille ja iski tulisen vedon vasempaan ylänurkkaan. Taka-ajo oli viimeistään tässä vaiheessa alkanut toden teolla.

Tasoitusosumaa TPS haki kovin hanakasti ja taistelu palkittiin kun Jonatan Johansson iski kauden 10. maalinsa. Maali oli kuin toisinto TPS-TamU -pelissä Tintin iskemästä maalista. Paikan Paraisten omalla pojalle tarjoili Riku Riski ja Tintti tinttasi pallon takakulmaan ohi Lahden maalivahti Janne Leinon. Heti maalin jälkeen toistui TPS:n ensimmäisen maalin jälkeinen kuvio: Roope hakee palloa maalista ja maalivahti Leino käy Roopen päälle. Tulos oli se että Leinolle nousi toinen lappu ja tämähän tiesi ulosajoa. Näin Lahti joutui vaihtamaan puolustaja Jarkko Värtön pois ja laittamaan tilalle toisen maalivahtinsa Juha Tuomen.

Vaikka tasapelikin olisi tuonut TPS:lle jalometellia mitalin muodossa, ei Tepsi tyytynyt tasuriin. Leroy Maluka lähetti Wusulle juoksupallon, johon kirmasi myös Lahden kippari McVea. Tunde voitti kilpajuoksun ja sai pallon rankkarialueen vasemmalle puolelle. Hetken nigerialainen mietti mitä tehdä ja spurttasi sitten uudelleen, tällä kertaa maalia kohden. Kun Tunde oli tarpeeksi lähellä maalia, lähti Wusun laukaus niin sanotusti täysillä. Sinnehän se upposi ja näihin lukemiin päättynyt ottelu tiesi FC Lahden putoamista ensi kaudeksi Ykköseen.

Kirjoita kommentti