TPS TV | Kooste: TPS - HJK 1-1, 5-3 rp. (04.04.2012)

Kooste: TPS – HJK 1-1, 5-3 rp. (04.04.2012)

4.4.2012
1 380 Katsontoa

TPS:n huikea kevätkausi kruunautui tänään Helsingissä pelatun Liigacupin finaalin voittoon. Tepsin voitto ratkesi tiukkojen ja jännittävien vaiheiden jälkeen vastaan pilkkukisassa. Kaikki TPS-pelaajat pommittivat pallot sisään. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1. Liigacupin voitto oli TPS:lle koko sen seurahistorian ensimmäinen. Vaikka Veikkausliiga ja Suomen Cup menevätkin arvoasteikossa Liigacupin edelle, on voittopokaali aina voittopokaali.

HJK:n terävin vaihe ajoittui ensimmäisen puoliajan puolestä välistä eteenpäin, kunnes TPS iski lujaa vastaan aivan puoliajan lopulla. Pennanen lähetti hienon keskityksen ja kuin varkain maalille hiipinyt Juho Lähde puski pallon etukulmasta hölmistyneen HJK-pakiston edestä verkkoon. TPS sai tästä lisädraivia vielä viimeisille minuuteille ennen taukoa.

– Pete heitti sellaisen korkean pallon Wallénin yli ja sain jonkun raajan väliin, no pää se taisi olla, Lähde vielä kertaili nikkaamaansa avausmaalia.

Toisen puoliajan alussa rutinoitunut HJK löi lisää puuta pesään ja onnistui heti 49. minuutin kohdalla tasoittamaan. Hongasta Klubin paitaan siirtynyt Rasmus Schüller nosti pallon boksiin ja Kakkosen viime kauden maalitykki Joel Pohjanpalo otti pelivälineen taidolla haltuun ladaten sen vasempaan alakulmaan ohi Jukka Lehtovaaran.

TPS yritti ratkaista ottelun kuitenkin tosissaan vielä peliajalla. Vaihdosta kehiin tullut Juho Lehtonen pääsi loistavaan tekopaikkaan, mutta Wallén sai nyrkkiä väliin. Kukaan TPS-pelaaja ei ehtinyt paluupalloon ja tilanne kuivui käsiin. Myös Ristola pääsi pamauttamaan kertaalleen kunnolla suoraan ilmasta, mutta Wallén torjui. Yliajallakin painettiin vielä lujaa päästä päähän, mutta kolmen lisäminuutin jälkeen edessä olivat vääjäämättä pilkut.

Rankkarikisan todelliseksi päälliköksi nousi Jukka Lehtovaara koppaamalla kaksi ensimmäistä HJK-vetoa kuin vettä vaan. Zenelin vetämä pallo löytyi vasemmasta alakulmasta ja Pohjanpalo latasi puolestaan pallonsa keskelle kohti Lehtovaaraa. Kun samaan aikaan kaikki tepsiläiset nakuttivat pallot toisensa jälkeen verkkoon, pääsi TPS-leiri juhlimaan kautta aikain ensimmäistä Liigacupin voittoaan. Sen vihoviimeisen ja neljännen niitin HJK:n verkkoon ampui Juho Lähde, joka onnistui siis myös peliajalla.

– Jukka oli maalilla tänään ensinnäkin ihan loistava. Kun menin itse pallon taakse, niin tiesin totta kai, että tämä on tässä, jos vaan onnistun. Ajattelin ihan rauhassa minne ammun ja sinnehän se upposi, Lähde vielä naurahti astuessaan kohti Turkua lähtevään TPS-bussiin.

Rangaispotkujen vetäjät järjestyksessä:
Erfan Zeneli HJK (-)
Petteri Pennanen (+)
Joel Pohjanpalo (-)
Toni Kolehmainen (+)
Akseli Pelvas (+)
Jaakko Nyberg (+)
Tuomas Kansikas (+)
Juho Lähde (+)

Kirjoita kommentti