TPS TV | Kooste: TPS - IFK Mariehamn 1-1 (03.02.2017)

Kooste: TPS – IFK Mariehamn 1-1 (03.02.2017)

3.2.2017
3 887 Katsontoa

02.27 1-0 Mika Ääritalo
03.08 1-1 Robbin Sellin

***********

TPS pelasi kauden toisen ottelunsa Respect Suomen Cupissa tänään Kupittaalla. Jos TPS kaatoi avausottelussaan pari viikkoa sitten vielä helposti Rauman Pallo-Iirot, niin tänään oli haastetta sitten oikein valtakunnan korkeimmalta tasolta. Hallitseva mestarijoukkue IFK Mariehamn on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, mutta sen avauksessa oli tänäänkin seitsemän sellaista pelaajaa, jotka olivat mestareiden avauksessa myös viime kauden päätöskierroksella Ilvestä vastaan. 1-1-tasapeliin päätyneen ottelun vauhti ja tempo olivatkin aivan eri luokkaa kuin TPS:n avauspelissä Pallo-Iiroja vastaan.

TPS lähti haastamaan mestareita ennakkoluulottomasti ja onnistuikin siinä erinomaisesti. TPS hallitsi ottelu avauspuoliskoa jopa yllättävän selvästi. TPS vyörytti hyökkäyksiä loppuun asti loi selvästi vieraitaan enemmän maalipaikkoja. Niklas Blomqvist pommitti kauempaa, mutta IFK-vahti Marc Nordqvist torjui.

TPS:n maalitili oli todella lähellä aukeamista ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla, kun Miro Tenholle tipahti pallo aivan maalin eteen. Tenho ei pystynyt kuitenkaan nostaamaan pelivälinettä maassa olleen Nordqvistin yli. 42. minuutin kohdalla TPS:n määrätietoinen työ tuotti tulosta, kun Mika Ääritalo lakaisi pallon vasemmalta verkkoon. TPS pääsi tauolle siis maalin johdossa.

Ottelun 2. puoliajalla IFK Mariehamn pääsi paremmin peliin mukaan, mutta toisaalta TPS:llä oli jopa enemmän selkeitä maalipaikkoja kuin 1. puoliajalla. TPS:stä maalipaikoille pääsivät jakson edetessä vuorotellen Ilari Mettälä, Jani Virtanen ja Juri Kinnunen. IFK löi tasoituksensa 53. minuutin kohdalla, kun pienikokoinen ja näppäräliikkeinen Robbin Sellin latasi pallon tolpan kautta toisen tolpan juureen.

– Oli hyvätasoinen peli. Meillä oli ottelussa selvästi enemmän tilanteita, mikä hieman jopa yllätti. 1-1-tasapeli mestareita vastaan on hieno tulos, mutta totuuden nimissä tästä olisi voinut tulla voittokin. Me hallitsimme ensimmäistä puoliaikaa, IFK tuli paremmin peliin mukaan toisella puoliajalla, mutta toistaalta meillä oli selkeitä maalipaikkoja toisella puoliajalla jopa avauspuoliskoa enemmän, TPS-luotsi Mika Laurikainen pyöritteli tyytyväisenä.

– Saatiin Rasse ja Sjökke takaisin kehiin, mikä oli todella positiivista. Konkariosastolla Ärtsi ja Jamppa pelasivat jopa esimerkillisen pelin kumpainenkin. Siirtolan Jamille tämä oli kovin paikka, missä hän ollut, mutta hienosti hän selvisi. Nikke (Blomqvist) ja Peltsi (Peltola) raatoivat keskikentällä hienon matsin. Voisin luetella loputkin pelaajat, mutta jätetään tällä kertaa tähän, Laurikainen naurahti.

TPS pelaa kolmannen Suomen Cupin ottelunsa ensi viikon perjantaina. Vastaan asettuu paikallisvastustaja FC Inter Javenture-Areenalla klo 14.00 alkaen. Laurikainen ei ole nähnyt tämän kauden Interiä, joka on kuitenkin muuttunut melko paljon viime kaudesta.

– Jatketaan siitä mihin syksyllä jäätiin. En ole vielä nähnyt Interiä, mutta paljon sielläkin on muuttunut. Interin uudet pelaajat ovat kaikki tavalla tai toisella yksilöinä tuttuja, mutta joukkueena se on vielä kysymysmerkki. En usko, että Interin pelitapa olisi muuttunut radikaalisti. Haastajana me lähdetään ainakin toistaiseksi vielä liikkelle, Laurikainen muistutti.

Kirjoita kommentti