TPS TV | Kooste: TPS - KuPS 3-0 (28.08.2010)

Kooste: TPS – KuPS 3-0 (28.08.2010)

28.8.2010
1 812 Katsontoa

TPS:n hermo piti tiukassa paikassa ja raitapaidat nujersivat tänään Veritas Stadionilla niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa KuPS:n lukermin 3-0. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella jaksolla, jossa oli muutenkin tapahtumia enemmän kuin lääkäri määrää. Tepsin sanakariksi nousi jälleen kerran joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia upottanut Roope Riski.

Siinä missä avausjaksolla vielä tunnusteltiin, mentiin toisella jaksolla sitten senkin edestä. Kuin yö ja päivä – näin kai voisi verrata Palloseurojen kauden kolmannen kohtaamisen jaksoja keskenään. Ottelussa tuomittiin kaksi ulosajoa ja päälle yksi rankkari, joten tunnelmat Veritas Stadionin käytävillä ja lehdistötilaisuudessa olivat varsin tuliset.

40. minuutin kohdalla Dickson höntyili itselleen keltaisen ja puoliajan tapahtumat Veritas Stadionin käytävillä katkaisivat nigerialaistaiturin illan ennen aikojaan. Erotuomarit raportoivat, että Dickson oli hyökännyt sanallisesti täysin ala-arvoisella tyylillä Jonatan Johanssonin kimppuun. Kiivastuneelle tähdelle oli pakko iskeä toinen keltainen kortti. Moni hieraisi silmiään pariinkin kertaan, kun KuPS aloitti toisen jakson vajaalla.

Pari minuuttia tästä ja ottelu sai lisää dramatiikkaa, kun Miikka Ilo sai suoran punaisen jälkipelistä Riku Riskiä kohtaan. Eivätkä ulosjaot tähän jääneet, kun kakkoskoutsi Harri Ylönen marssi perässä. Saman kohtalon kokivat kaiken kukkuraksi myös KuPS:n kannattajat. Tämä noin 15-henkinen porukka jouduttiin myös poistamaan Olympiakatsomosta. KuPS:n kannattajat eivät kuitenkaan jääneet tumput suorana seisomaan, vaan he hilasivat stadionin ulkopuolella liehuneen TPS-lipun kostoksi puolitankoon. Lippu käytiin kuitenkin nostamassa takaisin sinne minne se kuuluukin, eli ylös.

Tässä vaiheessa TPS pisti kahden miehen ylivoimalla ison vaihteen päälle ja jyräsi vastustamattomasti avausmaalin. Kalle Mäkinen keskitti, pallo pyöri sen jälkeen hetken Mikko Mannisen jaloissa, mutta lopulta Roope Riski niittasi pallon läheltä verkkoon.

Näytelmän seuraava merkittävä vaihe elettiin 65. minuutin kohdalla. Jaakko Nyberg vetäisi Dudun nurin ja Ville Järvenpää näytti palloa pilkulle. Dudu tähtäsi vasemmalle, mutta Jukka Lehtovaara teki huikean reaktiotorjunnan ja nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

TPS iski vastahyökkäyksestä välittämästi takaisin ja asialla taas kukas muu, kuin Roope Riski. Hän latasi, Vilmunen torjui ensin, mutta paluupallo lepasi sitten KuPS:n maalissa. Roope nosti kauden maalisaldonsa jo seitsemään liigaosumaan.

82. minuutilla peli oli lopullisesti ohi. Ääritalo napautti vasemmalta loistavan poikkisyötön Jonatan Johanssonille, joka iski pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Tintti kiipesi näin jälleen seuransa maalipörssin ykköseksi kauden kahdeksannella osumallaan.

Lehdistötilaisuudesta odotettiin värikästä tapahtumaa ja sitä se totisesti olikin.KuPS:n päävalmentaja Esa Pekonen hyökkäsi todella kovin sanankääntein TPS:n Riku Riskin kimppuun, joka oli vastaanottava osapuoli tilanteessa, josta Ilolle lätkäistiin suora punainen. Pekonen syytti Riskiä filmaamisesta. TPS-kollega Rajamäki ei sietänyt ymmärrettävästi sitä, että hänen pelaajansa joutui noin kovan ryöpytyksen kohteeksi vastustajan päävalmentajan toimesta. Rajamäki kehotti Pekosta keskittymään jatkossa ihan vaan omaan joukkueensa ja sen pelaajien tekemisiin.

Kirjoita kommentti