TPS TV | Kooste: TPS - VPS 4-1 (17.08.2018)

Kooste: TPS – VPS 4-1 (17.08.2018)

19.8.2018
4 044 Katsontoa

01.08 1-0 Niklas Blomqvist
02.09 2-0 Riku Sjöroos
04.10 2-1 Joonas Vahtera
07.28 3-1 Riku Sjöroos
08.41 4-1 Albert Prosa

TPS kaatoi tänään Veritas Stadionilla VPS:n lukemin 4-1 ja kiipesi Veikkausliigan sarjataulukossa jumbosijalta kaksi pykälää ylemmäs. Pisteen taakse jäänyt IFK Mariehamn on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän. Sarjan viimeiseksi pudonnut PS Kemi jäi puolestaan kolmen pisteen päähään yhden ottelun vähemmän pelanneena. TPS-VPS ottelu oli todella värikäs tapahtuma, jossa nähtiin viisi maalia, yksi missattu rankkari, yksi punainen kortti sekä päälle vielä nippu keltaisia kortteja. Molemmat päävalmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että Palloseurojen keskinäinen kamppailun voiton ansaitsi nimenomaan turkulainen versio tällä kertaa.

– Kohteliaisuudet ensin. Kenttähoitaja loistava, olosuhteet loistavat, katsojat loistavat, meininki loistava. Turussa on edellytykset pelata hyvää jalkapalloa. Onnittelut Tepsille voitosta, ansaitusti. Meidän oma tekeminen oli tänään helvetin huonoa ottelun alussa, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen tukisti omiaan.

– Totta kai vastustaja pitää ottaa huomioon. Tarkkuus tekemisessä oli kuitenkin huolimatonta, mistä ne vastahyökkäykset lähtee, niin ei ollut riittävän hyvää. Ei oltu oikein mukana, kun tulimme tänne, vaikka tiedetään, että Veikkausliiga on tasainen sarja. Kaikki taistelee jostain tällä hetkellä ja me ei oltu riittävän hyviä ensimmäisellä puoliajalla. Noustiin toki tokalla sitten aika nopeasti 2-1-tilanteeseen ja saatiin momentum, mutta menetettiin se toisen puoliajan aikana, Vuorinen summasi.

TPS-luotsi Mika Laurikaisella oli ymmärrettävästi tappioputken taittumisen jälkeen aivan eri ääni kellossa. Koko TPS-leirissä oltiinkin äärimmäisen helpottuneita kolmen pisteen illasta.

– TPS pelasi hyvän pelin tänään. Tuli huomattava tasonnosto edeltävistä peleistä, jolloin meillä on heittelehtinyt se taso peli sisällä välillä tosi paljon. Asinatuntijat ovat varmaan huomanneet, että on tullut aika paljon muutoksia. Meidän kokoonpanossa on ollut loukkaantumisia ja muita poissaoloja, jouduttu vaihtamaan pelaajia pelistä toiseen. Nyt saatiin Ääritalo ja McKendry takaisin. Näytti pitkästä aikaa nyt siltä, että nyt oltiin taas ehjä joukkue, Laurikainen analysoi.

– Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue taisteli. Tänään ei ajateltu, että tarvitsee tehdä mitään hienoa. Ajatus oli se, että taistellaan tästä nyt se saatanan voitto kotiin. Ollan oltu löysän langan päässä koko ajan, eikä olla saatu terävyyttä tekemiseen. Tänään jätkät vastasivat huutoon. Mä olen varma, että tämä jatkuu nyt, Laurikainen vakuutti.

TPS sai ensimmäisen puoliajan puolessa välissä iskettyä ottelun avausmaalin. Hienon ottelun pelannut Niklas Blomqvist panoi oikeaa laitaa ja nosti pallon hallitusti yli VPS:n maalivahdin, Marko Meeritsin. Kun vauhtiin oli päästy, tärähti 25. minuutin kohdalla toistamiseen. Tällä kertaa Blomqvist oli syöttäjän roolissa, kun kentän parhaana pelaajana palkittu Riku Sjöroos nikkasi pallon kantapäällä VPS-puolustuksen keskeltä verkkoon.

VPS tuli kovalla ryminällä toisen puoliajan alkuun ja TPS:n hyvä ote oli jäänyt hetkeksi koppiin. Vaihdosta kentällä tullut Joonas Vahtera ohjasi 2-1-kavennuksen heti 47. minuutin kohdalla. TPS:lle tuli loistava tilaisuus venyttää karkumatka taas kahden maalin päähän 51. minuutin kohdalla. Avauksen mieheksi itsensä pelannut Juho Montola kaadettiin rankkarialueella ja pallo pistettiin täplälle. Ensimmäistä otteluaan TPS-paidassa pelannut Sterling Yateke sai kunnian ampua, mutta kova veto kolahti oikeaan tolppaan ja pallo kimposi ulos kentälle.

Ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun VPS:n virolaisvahvistus Hindrek Ojamaa jyräsi tylysti Jonathan Viscosin yli ja sai suoran punaisen kortin. Sjöroos iski toisen osumansa 78. minuutin kohdalla. Aivan liekeissä oleva TPS-laituri purjehti vasemmalta boksiin ja latasi pallon oikeaan takanurkkaan. Viimeinen niitti saatiin sitten 90. minuutin kohdalla, kun TPS:n virolaishyökkääjä Albert Prosa laukoi ensimmäisen häkkinsä uudelle seuralleen.

– Viimeiset kymmen peliä on vähän kuin uudella joukkueella lähdettäisiin liikkeelle. Tänään oli kentällä ne jätkät, jotka pistää jalan väliin. Halusin tiivistää meidän puolustuspeliä, joka on ollut löysää. Taktisia muutoksia täytyi tehdä, koska VPS on tosi hyvä liikuttamaan palloa. Vaasassa oltiin täysin sillassa. Muutos siitä tähän peliin oli meidän joukkueen osalta todella merkittävä, Laurikainen muistutti.

– Yateke toi voimaa hyökkäyspäähän ja antoi meille lisää mahdollisuuksia kamppailla palloista siellä ylhäällä. Hän teki hyvän esityön myös toiseen maaliin. Vähän näkyi että oli eka peli, mutta toisaalta hän on tullut erittäin hyvin sisään joukkueeseen. Varmasti meille vielä tärkeä pelaaja. Haluaisin nostaa vielä lisäksi kaksi pelaajaa. Vaikka koko joukkue teki tosi hyvin töitä, niin Riku Sjöroosin nykykunto on todella hyvä ja hän pelasi erinomaisen peli. Juho Montola, joka on noussut meidän avaukseemme, parantaa vaan koko ajan, Laurikainen vielä kiitteli.

Kirjoita kommentti