TPS TV | Tiedotustilaisuus: TPS aloitti yhteistyön SOS-lapsikylän kanssa

Tiedotustilaisuus: TPS aloitti yhteistyön SOS-lapsikylän kanssa

8.4.2015
4 610 Katsontoa

TPS jalkapallo, Turun Seudun Urheiluakatemia, Skating Club Turku ja Uintiklubi ÅSK käynnistävät lasten ja nuorten liikuntaa edistävän yhteistyömallin Kaarinan SOS‐lapsikylän kanssa. Hankkeen tavoitteena on lisätä lasten hyvinvointia tarjoamalla heille uusia liikuntamahdollisuuksia. Yhteistyö käynnistyy siten, että mukana olevat seurat sekä Turun Seudun Urheiluakatemia järjestävät viikoittaisen liikuntatapahtuman vuorollaan Kaarinan SOS‐lapsikylän lapsille. Tarkoituksena on, että palvelu laajennetaan myös lastensuojelun avohuollon asiakkaina oleville lapsille sekä yleensäkin sellaisille lapsille, joilla ei muuten ole riittäviämahdollisuuksia säännölliseen liikuntaharrastukseen. Yhteistyökuvio julkistettiin ennen pääsiäistä Kaarinan SOS-lapsikylässä. TPS TV oli kameroineen paikalla.

TPS tuo mukanaan luontevasti jalkapallon, Skating Club Turun mukana tulee luistelu ja Uintiklubi ÅSK:n kautta uinti. Turun Seudun Urheiluakatemian mukanaolo mahdollistaa tähän päälle vielä laajemman lajikirjon. TSA:n mukanaan tuomiin lajeihin kuuluvat sulka‐ ja koripallo, telinevoimistelu, taekwondo sekä muut monipuoliset liikuntamuodot. Projektissa on mukana myös entisiä huippu‐urheilijoita, kuten uimari Vesa Hanski sekä aerobicin Euroopan‐ ja maailmanmestari Pertti Sahlberg.

‐ Yhteistyön tavoitteena on se, että edistämme lasten yleistä hyvinvointia liikunnan avulla. Liikunnalla ja myös muilla säännöllisillä harrastuksilla on erittäin merkittävä rooli lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä. Harrastusmahdollisuudet kasvattavat myös lasten itsetuntoa terveellä tavalla, SOS‐lapsikylän johtaja Esa Vierikko tietää.

Kokonaisuuteen liittyy myös se, että TPS:n edustusjoukkueen pelaaja Sami Rähmönen pääsee oppisopimuksella töihin Kaarinan SOS‐lapsikylään. Rähmösen tehtävänä on tukea Kaarinan SOS‐lapsikylän liikunnanohjaajia huippu‐urheilijan näkökulmasta.

‐ Haluamme olla mukana tukemassa lasten liikuntaharrastuksia ja tämä yhteistyömuoto on juuri oikeanlaista yhteiskuntavastuuta. Meille on myös tärkeää, että pelaajamme saa tuntumaa uranjälkeiseen elämään mielenkiintoisessa työympäristössä ja jo aktiiviuran aikana. Uskon, että kaikilla meillä mukana olevilla toimijoilla on paljon uutta annettavaa näillelapsille, TPS jalkapallon urheilutoimenjohtaja Juha Reini kiittelee.

Kirjoita kommentti