TPS TV | Tiedotustilaisuus: TPS julkaisi seitsemän uutta pelaajasopimusta

Tiedotustilaisuus: TPS julkaisi seitsemän uutta pelaajasopimusta

4.11.2014
5 364 Katsontoa

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS julkisti tiistaina seitsemän uutta pelaajasopimusta. Uusina miehinä Tepsiin tulevat KTP:n viime kauden maalitykki Jussi Aalto sekä SalPa:n kymppipaikan lupaus Oskari Jakonen. Aalto siirtyy seuraan 2+1-vuotisella sopimuksella. Jatkosopimuksen solmi viisi TPS:n viime kauden liigadebytanttia.

31-vuotias Aalto on alun perin Rauman Pallo-Iirojen kasvatteja. Hän siirtyi kaudeksi 2005 Veikkausliigaan HJK:n paitaan, jossa hän pelasi kaksi kautta. Sen jälkeen Aallon Veikkausliigaura jatkui seuraavan kahden kauden ajan FF Jarossa. Kaudeksi 2009 hän siirtyi VPS:ään, jossa vierähti taas kaksi kautta. Hän palasi Vaasasta takaisin Jaroon kausiksi 2011 ja -12. Viimeiset kaksi kautta Aalto on pelannut Ykkösessä, ensin Hakassa ja viime kauden KTP:ssä. Kahden viimeisen kauden saldot ovat 48 ottelua ja 40 maalia.

Keskikenttäpelaaja Oskari Jakonen siirtyy TPS:ään puolestaan Kakkosen tasolla pelaavasta salolaisesta SalPa:sta. Vuoden 1997 ikäluokkaa oleva Jakonen on pelannut SalPa:n edustuksessa viimeiset kaksi kautta. Tämä jo toisen polven TPS-pelaaja on pelannut Suomen ikäkausimaajoukkueista viimeksi alle 17-vuotiaiden poikien ryhmässä. Jakosen sopimus on kolmevuotinen.

TPS-paidassa jatkavat puolestaan uraansa puolustajat Niklas Friberg ja Miro Tenho sekä keskikenttäpelaajat Santeri Peltola, Waltteri Peltola ja Niklas Blomqvist. Kaikki nämä viisi pelaajaa debytoivat kaudella 2014 Veikkausliigassa TPS-paidassa. Fribergin, Tenhon, Blomqvistin ja Waltteri Peltolan sopimukset ovat kolmevuotisia. Santeri Peltolan sopimus on 1+1-vuotinen.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen avasi myös TPS:n lähivuosien strategiaa ja tavoitteita sekä myös kauden 2015 pelaajapolittiikkaa. Toimitusjohtaja Juha Reini kertoi myös FC TPS Turku Oy:n hallituksen puolesta seuran päätöksenteon sekä tulevaisuuden linjausten aikatauluista.

TPS:n sopimuspelaajat kaudeksi 2015:

Maalivahdit: Jukka Lehtovaara ja Jere Aalto
Puolustajat: Miro Tenho, Niklas Friberg, Aleksi Ojanperä ja Ville Rannikko
Keskikenttäpelaajat: Waltteri Peltola, Santeri Peltola, Niklas Blomqvist, Oskari Jakonen ja Matej Hradecky
Hyökkääjät: Jussi Aalto

Tiedotustilaisuus 4.11.

Tiedotustilaisuus 4.11.

Kirjoita kommentti