TPS TV | TPS juhli SM-kultaa P15-ikäluokassa: "Saatiin sellainen yhtenäisyys, varsinkin harjoitteluun"

TPS juhli SM-kultaa P15-ikäluokassa: “Saatiin sellainen yhtenäisyys, varsinkin harjoitteluun”

15.8.2018
4 226 Katsontoa

TPS voitti P15-ikäluokan Suomen mestaruuden 2.-5.8.2018 käydyssä Kai Pahlman -lopputurnauksessa. TPS voitti loppuottelussa oululaisen OLS:n lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. P15-ikäluokan vastuuvalmentaja Thomas Lagerroos taustoitti ylpeänä, mistä ovat tämän vuoden Kai Pahlman -lopputurnauksen voittajat tehty. Hän myöntää, että Suomen mestaruus tuli lopulta hieman yllätyksenä valmentajalle itselleenkin. Lagerroos kertaa vielä Kai Pahlman -lopputurnauksen parhaat palat.

Turnauksen järjesti torniolainen TP-47 ja otteluita pelattiin Torniossa ja sekä Ruotsin puolella Haaparannassa. SM-lopputurnaukseen osallistui kaikkiaan 16 eri joukkuetta, jotka oli jaettu neljään eri alkulohkoon.

TPS:n kanssa samassa alkulohkossa pelasivat SJK-j YJ, PKKU sekä PK-35. TPS voitti oman alkulohkonsa ja eteni sen jälkeen pudotuspelivaiheeseen. TPS pystyi voittamaan ensin puolivälierissä espoolaisen FC Hongan, sen jälkeen välierissä HJK:n ja lopulta finaalissa OLS:n. TPS:n kaikki kolme pudotuspeliottelua venyivät rangaistuspotkukilpailuun, jotka TPS voitti kaikki. TPS:n maalivahti Niklas Harju oli siis todella suuressa roolissa joukkueessaan.

TPS ei lähtenyt lopputurnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina, mutta se onnistui silti pudottamaan niin FC Hongan kuin HJK:nkin ennen OLS:n kaatumista finaalissa. TPS:n kivijalka turnauksessa oli vankka puolustus, sillä omaan verkkoon upposi pudotuspeleissä vain yksi maali. TPS-toppari Nikolas Talo palkittiin ansaitusti koko turnauksen parhaana pelaajana.

TPS:n ottelut alkulohkossa:

SJK-j YJ – TPS 1-1 (0-0) (TPS:n maali: Vertti Rantamäki)
TPS – PKKU 2-0 (0-0) (TPS:n maalit: Onnipekka Pajula, Johannes Virtanen)
PK-35 – TPS 1-4 (1-1) (TPS:n maalit: Onnipekka Pajula 3, oma maali)

Puolivälierissä TPS sai vastaansa FC Hongan. Varsinainen peliaika päättyi 0-0 ja myös jatkoajan jälkeen oltiin samoissa lukemissa. TPS eteni välieriin rangaistuspotkukilpailun kautta.

Välierissä TPS kohtasi HJK:n. Helsinkiläiset johtivat ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0, mutta TPS:n Mohammed Bakkar nosti ottelun tasoihin toisen puoliajan lopulla. TPS:llä oli jälleen näin edessä jatkoaika. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ottelun ratkaisu siirtyi jälleen rangaistuspotkukisaan.

TPS voitti HJK:n rangaistuspotkunkilpailussa 4-3 ja eteni loppuotteluun. TPS:n pelaajista pilkulta osuivat Onnipekka Pajula, Niklas Pyyhtiä, Nikolas Talo sekä Sisu Maunu.

Lauantaina selvisi, että TPS:n loppuotteluvastustaja on OLS Oulusta, joka voitti omassa välieräottelussaan kuopiolaisen KuPS:n 3-0.

TPS:n ja OLS:n välinen loppuottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 0-0. Myös jatkoaika päättyi maaleitta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. TPS voitti rangaistuspotkukisan lopulta maalein 4-3. TPS:stä rangaistuspotkuissa onnistuivat Remus Sjökobb, Sisu Maunu, Nikolas Talo sekä Onnipekka Pajula.

Kai Pahlman -lopputurnaukseen osallistuivat TPS:n lisäksi:

TP-47 YJ (Tornio), Ilves (Tampere), HJK (Helsinki), Jippo-j (Joensuu), PKKU (Kerava ja Tuusula), SJK-j YJ (Seinäjoki), PK-35 (Helsinki), KuPS YJ (Kuopio), FC Inter (Turku), FC Jazz/Karhufutis YJ (Pori), FC Reipas (Lahti), OLS (Oulu), JJK-j (Jyväskylä), GrIFK YJ (Kauniainen) ja FC Honka (Espoo)

Kai Pahlman -lopputurnauksen neljä parasta joukkuetta:

1. TPS, 2. OLS, 3. HJK ja 4. KuPS

Koko TPS jalkapallon organisaatio onnittelee P15-ikäluokan joukkuetta taustavoimineen hienosti pelatusta turnauksesta sekä Suomen mestaruudesta!

Kirjoita kommentti