TPS TV | TPS laajentaa akatemiatoimintaansa myös nuorempiin ikäluokkiin

TPS laajentaa akatemiatoimintaansa myös nuorempiin ikäluokkiin

28.8.2019
8 810 Katsontoa

TPS juniorijalkapallo laajentaa omaa akatemiatoimintaansa myös nuorempiin ikäluokkiin. TPS aloittaa syyskuussa poikien P13- ja P14-ikäluokkien akatemiatoiminnan. Ensi vuonna toiminta laajenee ja mukana ovat P13-P15-ikäluokat. TPS vahvistaa samalla näin omaa junioripuolen pelaajapolkuaan kohti P17-ikäluokan joukkuetta, GANT Akatemiaa sekä seuran edustusjoukkuetta.

– TPS juniorijalkapallo laajentaa akatemiatoimintansa nuorempiin ikäluokkiin jo olemassa olevan GANT -akatemian tueksi. Me aloitamme nyt 2006 ja -07 syntyneiden ikäluokilla ja ensi vuonna mukaan liittyy myös 2008 syntyneiden ikäluokka. Kilpaseuran toiminnan ydin on pelaajakehityksessä. Seuran pitää luoda puitteet, jossa pelaajalla on parhaat mahdollisuudet kehittyä myös henkilökohtaisesti. Meidän vastauksemme tähän on uusi akatemiamme, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Leena Allen taustoittaa.

TPS:n uuteen junioriakatemiaan halutaan ottaa mukaan tarpeeksi iso määrä pelaajia, koska pelaajien yksilöllinen kehitys tapahtuu uusissa akatemiaikäluokissa hyvin eri tahtiin. Tavoitteena on, että jokaisessa ikäluokassa olisi yli 20 pelaajaa maalivahdit mukaan lukien. Akatemiajoukkueet ovat täysin avoimia ja niihin otetaan uusia pelaajia mukaan ympäri vuoden.

Akatemiaan jo nimettyjä valmentajia ovat Petri Haapasalo, Marko Rajamäki sekä Kim Suominen. Akatemiapäälliköksi on nimetty Haapasalo. Valmennuspäällikkö Mikko Hyyrynen on toiminnan tukena seuran puolesta kokonaisvaltaisesti. Akatemian hallinnosta puolestaan vastaavat Leena Allen sekä Juha Aitos.

– Akatemian taustalla on todella kokeneita ja ammattitaitoisia valmentajia. Haapasalo on toiminut talenttivalmentajanamme nyt kaksi vuotta ja hän ottaa vastuulleen myös 2007 syntyneiden ikäluokan. Rajamäen vastuulla on myös jatkossa 2006 syntyneiden ryhmä ja Suominen osallistuu P17-joukkueen vastuuvalmentajana aamuharjoituksiin. Valmennuspäällikkö Hyyrynen vastaa kokonaispaketista yhteistyössä muun ryhmän kanssa, Allen vielä tarkentaa.

Akatemian taustalle nimitetään uusia valmentajia ja vastuuhenkilöitä syksyn aikana. Toimintasuunnitelmaan kuuluu myös pelaajien fyysisen kehityksen seuranta, testaus sekä henkilökohtainen kehityssuunnitelma. TPS on mukana Sami Hyypiä Akatemian toiminnassa, joka tukee erinomaisesti myös TPS:n omaa akatemiatoimintaa. TPS jatkaa myös kansainvälistä yhteistyötä Tukholman alueen jalkapalloseurojen kanssa.

Akatemiatoimintaan on tulossa mukaan uusia ulkopuolisia taloudellisia tukijoita. Akatemiatoimintaan osallistuvat pelaajat maksavat edelleen vain harrastuksensa perustoiminnasta samalla tavalla kuin seuran muutkin junioripelaajat.

– Akatemian toimintaa tukee taloudellisesti seuratoiminnan ulkopuolinen tukijaryhmä. Akatemian mukana tuleva lisätoiminta ei tule aiheuttamaan pelaajille lainkaan ylimääräisiä kuluja, Allen vielä painottaa.

TPS:n pitkän tähtäimen tavoitteena on nostaa omien kasvattien määrän edustusjoukkueessa noin puoleen. TPS haluaa myös vahvistaa P17-ikäluokan joukkuetta, jotta se pelaisi säännöllisesti oman ikäluokkansa SM-sarjan kärkipäässä. TPS tavoittelee myös selkeää kasvua nuorten alue- ja maajoukkuepelaajien määriin.

TPS haluaa auttaa omia pelaajiaan myös kansainvälisille kentille. TPS:stä on siirtynyt ulkomaille vuoden 2017 aikana tai se jälkeen Abukar Mohamed (SS Lazio, Italia), Nikolas Talo (FC Groningen, Hollanti), Lucas Bergström (Chelsea, Englanti), Onni Valakari (IL Tromsö, Norja) sekä Sterling Yateke (Austria Wien, Itävalta).

TPS:n poikien puolen valmennuspäälliköiden sekä talenttivalmentajan rooleihin ja vastuisiin on tulossa myös muutoksia alkusyksyn 2019 aikana.

Tervetuloa tutustumaan TPS:n uuteen akatemiatoimintaan ja sen avoimiin harjoituksiin:

Avoimet harjoitukset Petri Haapasalo ryhmään (s. 2007) viikosta 37 alkaen:

– Ma klo 17.30-19.15 (Poropuisto)
– Ti klo 17.30-19.15 (Poropuisto)
– Pe klo 16.45.18.15 (Pansio)

Avoimet harjoitukset Marko Rajamäen ryhmään (s. 2006) viikosta 39 alkaen:

– Ma klo 16.30-18.15 (Poropuisto)
– To klo 16.30-18.15 (Poropuisto)
– Pe klo 16.30-18.15 (Kupittaa 5)

Lisätietoja TPS:n uudesta akatemiatoiminnasta:

Toiminnanjohtaja Leena Allen
leena.allen@tps.fi
p. 0440-111 327

Talenttivalmentaja Petri Haapasalo
petri.haapasalo@tps.fi
p. 050-525 1709

Kirjoita kommentti